Onze Visie

Vastgoed verhuren is interessant, zolang het kan zonder kopzorgen. Wij helpen je bij het verhuren van je eigendom, hierbij staat kwaliteit voorop!

Wat zijn de regels en vereisten en wat mag je verwachten?

Door onze jarenlange ervaring en onze transparante werkwijze weet je perfect wat te doen en vermijd je onaangename verrassingen.

Vaak gestelde vragen

Een EPC heb je nodig voor verhuur van een pand en dit vanaf het moment dat je er openlijk publiciteit voor maakt en dit voor zowel residentieel als niet-residentieel vastgoed (met een opp. >500m2)

Het is belangrijk dat het EPC bij de ondertekening van het huurcontract maximaal 10 jaar oud is.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

Wie verhuurt heeft steeds baat bij een geregistreerd huurcontract. Een niet geregistreerd contract geeft de huurder het recht om de overeenkomst onmiddellijk stop te zetten, zonder dat hij de verhuurder enige schadevergoeding of de gewoonlijke opzeggingstermijn van drie maanden verschuldigd is. Let wel, de huurder moet de verhuurder op de hoogte brengen van zijn beslissing en kan dus niet zomaar van de ene dag op de andere vertrekken. Het contract wordt dan beëindigd op de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin de opzegging werd gedaan.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

In Vlaanderen heb je huurovereenkomsten van korte en lange duur. Bij korte duur mag de huurtermijn maximaal 3 jaar bedragen. Een contract afsluiten van 1 jaar of zelfs 6 maanden kan dus perfect. Een kortlopend contract moet worden verlengd tegen dezelfde voorwaarden (prijs) en kan nooit drie jaar overschrijden. Een contract van twee jaar kan dus maximaal 1 keer worden verlengd - voor een periode van 1 jaar.

Als geen van beide partijen 3 maanden voor het einde de huurovereenkomst heeft opgezegd, wordt die voortaan (en vanaf de begindatum) beschouwd als een huurovereenkomst van negen jaar, met de daarbij horende opzegvoorwaarden.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

Zowel bij een korte als lange huurtermijn bedraagt de opzegtermijn 3 maanden waarvan de 1e maand start de 1e dag van de maand die volgt op de gegeven opzeg.

Wil je het contract van korte duur beëindigen tijdens het eerste, tweede of derde jaar? Dan betaal je respectievelijk 1,5 maanden, 1 maand of een halve maand huur voor de verbreking van het contract.

Beëindig je een contract van 9 jaar tijdens het eerste, tweede of derde jaar? Dan bedraagt de wederverhuringsvergoeding respectievelijk 1, 2 of 3 maanden huur.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

Verzekeren van je woning/appartement als huurder én als verhuurder is verplicht.

Als huurder moet je een huurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering moet op zijn minst brand en waterschade dekken. De verzekering is bedoeld als bescherming voor de verhuurder. Ze geeft de garantie dat eventuele schade aan zijn pand vergoed wordt.

Wat laat je best ook opnemen in jouw polis? Een verzekering voor je eigen inboedel en je aansprakelijkheid tegenover derden. Schade aan de inboedel van de huurder of schade door de huurder veroorzaakt aan derden vallen immers nooit onder de ‘afstand van verhaal’.

Verder zijn ook een familiale- en een rechtsbijstandsverzekering aan te raden.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

Bruno Coucke

Zaakvoerder (BIV 512.084)
Bruno ademt vastgoed. Gaat het nu over woningen, appartementen, bouwgrond, nieuwbouwprojecten of bedrijfspanden, hij helpt je doorheen het soms ingewikkelde proces van kopen, verkopen, huren en verhuren. Klanten van Nestr waarderen hem om zijn onderbouwde en altijd eerlijke antwoorden, maar misschien wel evenveel omwille van zijn open persoonlijkheid en bezorgdheid. Hij gaat tot het uiterste om mensen te helpen en ligt ’s nachts wakker tot hij de ideale oplossing vindt.

Een duidelijk plan voor zorgeloos verhuren

Alles wordt makkelijker met een goede voorbereiding. Daarom werkt Nestr met een uitgewerkt plan van aanpak om alle zorgen en stress weg te nemen. We vinken samen to do’s af zodat jij met een gerust hart je eigendom kan verhuren onder de beste voorwaarden.

Kennismaking

In een kennismakingsgesprek bespreken we het pand dat je wil verhuren. We leren elkaar kennen en bespreken de stappen in het traject. Is alles duidelijk, dan gaan we van start.

Samen op pad

Op basis van jouw uniek pand zetten we op papier hoe we gaan samenwerken. Zo weet je precies wat je van ons kan verwachten en zijn er geen verrassingen achteraf.

Jouw nest in de bloemetjes

We zorgen dat alles er perfect uitziet en maken aantrekkelijke foto’s en een overtuigende beschrijving van jouw eigendom. Met dit dossier overtuigen we geïnteresseerde huurders om een kijkje te komen nemen.

Veel bekijks

Je eigendom staat nu officieel te huur en wij vertellen het aan iedereen. We maken een uitnodigende publiciteit en posten die op de nodige vastgoedsites en sociale media. Ook buurtbewoners en passanten kunnen er niet omheen. Een groot bord nodigt alle geïnteresseerden naar binnen.

We plannen de bezoeken zo efficiënt mogelijk in en herinneren de kandidaten aan hun gemaakte afspraak. Zo wordt iedereen zijn tijd optimaal benut en kunnen er veel geïnteresseerden huurders te ontvangen worden. We leiden ze rond en geven uitleg bij al hun vragen.

Geschikte huurder gevonden

Samen overlopen we de geïnteresseerde huurders en we helpen je aan de ideale kandidaat. Eén waar je met gerust hart je eigendom voor langere tijd kan aan verhuren. We nemen contact op, bespreken de voorwaarden en maken alles klaar de ondertekening van de huurovereenkomst.

Afronden dossier

We stellen een juridisch sluitende overeenkomst op zodat beide partijen in vertrouwen kunnen tekenen. Na het in orde brengen van de plaatsbeschrijving en de verhuisdocumenten kunnen de sleutels overhandigd worden. Ook tijdens de duur van het huurcontract blijven we beschikbaar voor passend advies.

Correct advies bij Nestr

Klanten zeggen dat een woning verhuren via Nestr aanvoelt zoals samenwerken met een goede vriend die al heel zijn leven in de immobiliën zit. Iemand die heel goed weet waar je op moet letten en altijd jouw belang voor ogen heeft.
Meer over Nestr

Contacteer ons

Link

Vraag een gratis schatting

Link

Bekijk ons aanbod

Link