Onze visie

Een huis, bouwgrond of appartement verkopen doe je niet elke dag. Het is een grote beslissing, dus wil je het goed doen. Op de beste manier, voor de beste prijs en met de beste begeleiding. Dat is waar nestr je net mee kan helpen. We begrijpen dat het verkopen van vastgoed erg ingewikkeld kan zijn om dit helemaal zelf uit te zoeken. Daarom helpen wij je graag bij alle stappen of net met dat ene aspect waar je tegenop ziet.

Vaak gestelde vragen

Een EPC of energieprestatiecertificaat heb je nodig voor VERKOOP van een pand vanaf het moment dat je er publiekelijk publiciteit voor maakt. Het certificaat is nodig voor zowel residentieel als niet-residentieel vastgoed (met een oppervlakte >500m2).

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

Wanneer de elektrische installatie niet voldoet, heeft de koper 12 maanden de tijd om de installatie in orde te brengen en opnieuw te laten keuren door hetzelfde erkende controleorganisme dat de eerste keuring uitvoerde. Goed om weten is dat de koper verlenging kan vragen bij de FOD Economie.

Wanneer het gaat om een pand met een elektrische installatie die dateert van voor 1981 die nog nooit werd gecontroleerd, heeft de koper 18 maanden de tijd om de installatie in orde te brengen en opnieuw te laten keuren. Deze termijn gaat in op de dag dat de akte van
verkoop wordt ondertekend. De koper kan voor deze keuring zelf een erkend controleorganisme naar keuze aanduiden.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

In principe is de verkoop gesloten wanneer er een akkoord is tussen partijen over prijs en pand. Dit kan schriftelijk of mondeling.

Om discussie en onzekerheden te vermijden, gebeurt dit best schriftelijk. Vergeet hierbij zeker niet de kennisname van het bodemattest, de stedenbouwkundige inlichtingen en het asbestattest. Ook de vermelding van het EPC en de elektrische keuring kan achteraf heel wat discussie vermijden.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

Bovenop de verkoopprijs van een woning of appartement zijn er verkooprechten (de vroegere registratierechten) van toepassing.

Meest voorkomend is de aankoop van de enige eigen woning, daar speelt het tarief van 3%. Bij bouwgrond is dit 12% en bij een energetische renovatie van de enige eigen woning 1%.

Let op: uitzonderlijk zijn ook tarieven van 4%, 5%, 6%, 7% mogelijk.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

Vanaf 23 november 2022 moet er bij elke verkoop van een woning gebouwd vóór 2001 een asbestattest overhandigd worden aan de koper. De kennisgeving van dit attest moet reeds worden opgenomen in de compromis. Zo weet de koper of er asbest aanwezig is in de woning of niet.

Belangrijk om weten is dat aan het attest geen verplichtingen verbonden zijn. Er is op heden geen algemene verplichting om asbesthoudende materialen in jouw gebouw of woning te verwijderen, tenzij het asbest in slechte staat is of ingesloten zit en bij renovatiewerken bloot komt te liggen.
Tegen 2032 moet iedere eigenaar van een woning of pand dat gebouwd werd vóór 2001 over een asbestattest beschikken. Bij verhuur is de eigenaar die over een asbestattest beschikt, verplicht om een kopie te bezorgen aan de (nieuwe) huurders.

Meer te weten komen over dit onderwerp? Bel 0486 05 88 88.

Liever eens praten?

Wij zijn er voor je.
Bruno ademt vastgoed. Gaat het nu over woningen, appartementen, bouwgrond, nieuwbouwprojecten of bedrijfspanden, hij helpt je doorheen het soms ingewikkelde proces van kopen, verkopen, huren en verhuren. Klanten van Nestr waarderen hem om zijn onderbouwde en altijd eerlijke antwoorden, maar misschien wel evenveel omwille van zijn open persoonlijkheid en bezorgdheid. Hij gaat tot het uiterste om mensen te helpen en ligt ’s nachts wakker tot hij de ideale oplossing vindt.

Elk pand vergt een andere aanpak

Onze gepersonaliseerde benadering helpt je om alle zorgen en stress weg te nemen. Voor elk type woning hebben we een aangepast en overzichtelijk draaiboek. Zo werken we bijzonder efficiënt en kan jij achterover leunen gedurende het hele traject.

Kennismaking

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Vrijblijvend leer je ons de woning kennen die je wil verkopen. Intussen leren we ook jou kennen en zie jij hoe wij te werk gaan. Zit alles goed? Dan gaan we van start.

Samen op pad

We zetten even op papier hoe we samenwerken en wat je van ons kan verwachten. Zo weet je precies wat er komt en zijn er geen verrassingen achteraf.

Jouw nest in de kijker

Verkopen is verleiden. Daarom zetten we je eigendom eerst helemaal op punt. Ziet het er top uit? Dan maken we foto’s, video, een beschrijving en nog veel meer. Met dit volledige dossier kunnen we kopers overtuigen om een kijkje te komen nemen.

Start van de verkoop

Het is zover! Je woning staat nu officieel te koop en wij zorgen dat iedereen het weet. Op social media en portaalsites pronkt jouw woning in volle glorie. Ook buurtbewoners en passanten kunnen er niet omheen. Een groot bord nodigt kopers uit naar binnen. We tonen alles, geven uitleg bij vragen en schetsen de mogelijkheden voor de toekomstige eigenaars. Altijd eerlijk en oprecht, maar met het beste resultaat voor ogen.

Het bod door de bomen zien

Geïnteresseerde kopers doen een bod op je eigendom. Prachtig, bijna tijd om te vieren. Nestr helpt je om het beste bod te selecteren en stelt een volledig sluitende verkoopovereenkomst op. We dubbelchecken alle juridische zaken met de notaris en gieten dit in een compromis.. Enkele handtekeningen later zitten 2 gelukkige partijen aan tafel.

Afronden dossier

Ook na de compromis laten we je nog niet los. We blijven jouw dossier opvolgen. Zo gaan we na of de aangegane termijnen gerespecteerd worden en brengen we kort bij de aktedatum alle verhuisdocumenten in orde. Ook na de verkoopakte blijven we beschikbaar voor advies.

Correct advies

Klanten zeggen dat een woning verkopen via nestr aanvoelt zoals "samenwerken met een goede vriend die al heel zijn leven in de immobiliën zit". Iemand die heel goed weet waar je op moet letten en altijd jouw belang voor ogen heeft.
Meer over nestr

Contacteer ons

Link

Vraag een gratis schatting

Link

Bekijk ons aanbod

Link